27 Temmuz 2014 Pazar

[Tag] Kitap Mim'i + The Book Sacrifice | Vlog

Selam millet *-* Can sıkıntısının tavan yaptığı şu günlerde kendime gelmek için bir şeyler yapmalıyım dedim ve işte karşınızdayım. Köyde olmayı seviyorum aslında. Her şey doğal, kuzenler var, manzara desen enfes, temiz hava ve dinginlik de cabası. Yani böyle baktığında sıkılmak için bir neden yok. Amaaa ben böyle fıkır fıkır enerji doluyken herkesin oruçtan bitap düşmüş olduğunu-evet tek oruç tutmayan benim- düşünürsek yapacak hiçbir şey yok. Yok abi. Ve inanılmaz sıkılıyorum. Bir şeyler yapmam, modumu yükseltmem gerekiyordu. ortaboypopcorn'un beni etiketlediği bir mim vardı ve yine Yorumbaz'ın geçenlerde yayınladığı bir başka tag vardı aldım ikisini kattım karışırdım, içine biraz köy doğallığı ekledim biraz da bir şeyler oldu ve ortaya böyle bir video çıktı. Umarım beğenirsiniz. Şimdiden keyifli seyirler. Yorum bırakırsanız beni mutlu edersiniz *-*
p.s: Videoda mimlemeyi unutmuşum *unutmadımzamanvermediler* buraya yazıyorum Yorum Durağım, Yorum Cadısı, Sihirbazın Güncesi, Maria Puder Ölmedi, Kitab-ı Sevda, Kitap Aşığı, Kitap Sayfaları, Fanboyun Günlüğü, Sycorox, Kitaplarım ve Ben ve Mertcan sizi mimledim haberiniz olsun ^^

18 Temmuz 2014 Cuma

[TAG] Too Much Information + Beni Sinir Eden Tipler ve Sorular | Vlog

Merhaba arkadaşlar yepyeni bir videoyla karşınızdayım *-* Bu seferki kitap yorumu değil ve hayır kitaplık turu da yapmadım. Bu daha kişisel bir video oldu. Gün boyu kendimi hiç bir şeye veremediğim için hem biraz eğleneyim istedim hem de beni takip edenler ve yeni fark edenler için kendimle, kitaplığımla ve kitap okuma alışkanlığımla ilgili konuşmak istedim. Yorumbaz'ın Too Much Information tagıyla -videoboyuncainatlategdememekT_T- The Reading Lady'nin Beni Sinir Eden Tipler ve Sorular tagını karıştırdım ortaya bu çıktı. Umarım hoşunuza gider. Şimdiden keyifli seyirler ^-^ Videoyu izledikten sonra yorum bırakırsanız sevinirim :3
Yorumbaz'ın Too Much Information tagına ulaşmak için şuraya, The Reading Lady'nin Beni Sinir Eden Tipler ve Sorular tagına ulaşmak için şuraya tıklayınız. 

15 Temmuz 2014 Salı

[DEX Şöleni] Kiera Cass - Saraydan Hikayeler + Sonsuza Dek | Yorum, Vlog

Saraydan Hikayeler (The Selection #0.5, #2.5)
Satın Almak ve İncelemek İçin: İlknokta | D&R | Okuoku Goodreads
Kategori: Genç-Yetişkin, Aşk, Distopya
Yazar: Kiera Cass (Çeviren: Derya İmer Aydınlık
Üretici: DEX
Liste Fiyatı: t 15,00
Sayfa Sayısı: 196
New York Times Çoksatanlar listesinde uzun süre 1 numaradakalan Beni Seç ve Elit'in ardından, okurları için Kiera Cass'tan muhteşem bir hediye: America'nın aşkı için savaşan Prens
Maxon ve Muhafız Aspen'in bakış açılarından yazılmış, kalplerinin sesini duyuran iki novella.
Bu iki novellanın dışında kitabın küçük sürprizleri de var: müzik listeleri, yazarla söyleşi, karakterlerin geçmişleri ve dahası serinin hayranlarını bekliyor. Seçim'den önce Maxon'ın kalbinde biri var mıydı? Seçim'in ilk günlerinde neler yaşadı? Bir Altı olarak doğan Aspen saraya girince neler hissetti? America'nın Aspen hakkında bilmedikleri nelerdi?
Satın Almak ve İncelemek İçin: İlknokta | D&R | Okuoku Goodreads
Kategori: Genç-Yetişkin, Aşk, Distopya
Yazar: Kiera Cass (Çeviren: Derya İmer Aydınlık
Üretici: DEX
Liste Fiyatı: t 21,00
Sayfa Sayısı: 292
Seçim, Americanın hayatını tamamıyla değiştirmişti.

Illéanın prensesi olmak için yarışmaya katıldığından beri, ilk aşkı Aspene hissettikleri ve Prens Maxona karşı gün geçtikçe artan ilgisi arasında kalmıştı.

Şimdi America için gerçekten de karar verme zamanı.
Savunduğu doğrular için mücadele zamanı.
İstediği gelecek için savaşma zamanı.
Sonsuza dek seveceği erkeği seçme zamanı.

Yayınlandığı tüm ülkelerde çok satanlar listesine hızlı bir giriş yapan Sonsuza Dek, Beni Seç ve Elitten sonra seçim serisinin üçüncü kitabı. Uzun süredir serinin hayranları tarafından beklenen Sonsuza Dekte KieraCass distopik fantazyayı peri masalıyla birleştiriyor ve unutulmaz bir ?nale imza atıyor.
Herkese merhaba *-* Üçüncü videomla karşınızdayım. Bu işe devam etmem için beni cesaretlendirdiğiniz için çok ama çok teşekkür ederim. Bazen paniğe kapılmıyor değilim ama yorumlarınız beni oldukça rahatlatıyor. Bu sefer iki kitabı yorumladım. Biliyorum bundan sonra kitapları tek tek yorumlayacağım demiştim ama biri novella olduğu için araya sıkıştırdım :3 İzlediğiniz için şimdiden teşekkürler ve yorum bırakırsanız çok sevinirim *-*
p.s Spoiler konusunda korkunuz olmasın. Sonunda biraz kaçmış ama hadi hanımlar beyler kitabın nasıl biteceği zaten belliydi öyle değil mi? Ve kendime not: Kameraya daha çok bakmam lazım :3 

10 Temmuz 2014 Perşembe

A.J Betts - Zac ve Mia. John Green - Alaska'nın Peşinde, İlk Aşk, Kağıttan Kentler | Yorum, Vlog

Zac ve Mia
Satın Almak ve İncelemek İçin: İlknokta | D&R | Okuoku Goodreads
Kategori: Genç-Yetişkin, Aşk, Günümüz, Arkadaşlık
Yazar: A.J Betts (Çeviren: Fatma Zeynep Öztürk
Üretici: Pena Yayınları
Liste Fiyatı: t 22,00
Sayfa Sayısı: 338
Hastanede olanZac'in en son tahammül edebileceği şey odasının yanına ona gore garip bir müzik zevki olan öfkeli ve inatçı birinin yani Mia'nın gelmesidir. Gerçek hayatta Zac asla onunla arkadaş olmazdı. Ancak hastanelerin kendi kuralları vardır ve burası başka bir dünyadır. Burada iletişim için duvara bir tıkla başlayan ve hemşireler üzerinden notlarla devam eden dostluk, ikisini de hiç beklemedikleri bir geleceğe götürür.

Satın Almak ve İncelemek İçin: İlknokta | D&R | Okuoku Goodreads
Kategori: Genç-Yetişkin, Aşk, Gizem, Arkadaşlık
Yazar: John Green (Çeviren: Çiçek Eris
Üretici: Pegasus Yayınları
Liste Fiyatı: t 22,00
Sayfa Sayısı: 320 
İlk içki, ilk şaka, ilk dost, ilk aşk, son sözler...

Miles Halter, ünlülerin son sözlerine bayılan, sıradan bir gençtir. Evindeki güvenli hayata katlanamadığından François Rabelais'nin ölmeden hemen önce "Büyük Belki" olarak betimlediği bilinmezin ne olduğunu bulabilmek için yatılı okula yazılır. Onu Culver Creek Lisesi'nde, aralarında Alaska Young da olmak üzere pek çok şey beklemektedir. Zeki, komik, son derece seksi ama bir o kadar perişan halde olan Alaska, Miles'ı kendi labirentine sürükleyecek ve "Büyük Belki" arayışında ona yol gösterecektir.

Michael L. Printz Ödülü'ne layık görülen Alaska'nın Peşinde, bir hayatın başka bir hayat üstünde ne kadar kalıcı izler bırakabildiğini muhteşem bir dille anlatıyor. Pek çok ödül sahibi John Green'in bestseller olan bu kitabı, çağdaş kurgu kitaplar arasında çığır açan yepyeni bir ses.

"Bu harika öyküyü okuyan kızlar hüzünlenecek, erkekler Alaska'nın vanilya ve sigara kokusunda aşkı, tutkuyu ve özlemi bulacak."
-Kirkus-

"Holden Caulfield'ın ruhu hayat bulmuş."
-Kliatt-

"Bu kitabı diğerlerinden ayıran, Miles Halter'ın zeki, öngörülü, acı dolu fakat güçlü sesi."
-Chicago Tribune-
İlk Aşk [19 Başarısız Denemeden Sonra]
Satın Almak ve İncelemek İçin: İlknokta | D&R | Okuoku Goodreads
Kategori: Genç-Yetişkin, Aşk, Günümüz, Arkadaşlık, Yol Macerası
Yazar: John Green (Çeviren: Çiçek Eris
Üretici: Pegasus Yayınları
Liste Fiyatı: t 28,00
Sayfa Sayısı: 320
Konu ilişkiler oldu mu, Colin Singleton'ın tipi Katherine isimli kızlar… Ve konu Katherine isimli kızlar oldu mu, Colin her seferinde terk ediliyor. Tam sayı vermek gerekirse, on dokuz kere. Bir yol macerasına atılan, evden kilometrelerce uzaktaki bu anagram âşığı, hali harap, üstün zekâlı gencin cebinde on bin dolar, peşinde kana susamış bir yaban domuzu ve hemen yanında televizyon bağımlısı, şişman dostu vardır… Ama bir tane bile Katherine yoktur. Yarattığı formülle tüm romantik ilişkilerin geleceğini hesaplamayı uman Colin, Katherine Öngörülebilirliği Teoremi'ni ispatlamak için debelenmekte, tüm Terk Edilenler'in öcünü almanın ve sonunda kızı kapmanın peşindedir. Aşk, dostluk ve ölü bir Avusturya-Macaristan arşidükü, insanın kendisini yeniden keşfetmesini konu alan bu çok katmanlı romana şaşırtıcı bir son ve sıcacık bir yön katıyor.

"Green, bıçak gibi keskin ve zekâ dolu bir başka öykü daha kaleme almış. Komik sayfalarda karşımıza kâh müthiş keyif veren toy ve gösterişçi karakterler, kâh entelektüel bir üslup çıkıyor."
-Booklist-

"Kahkaha attıracak kadar komik… Kendisinden önce gelen pek çok Amerikan yapımı yol öyküsüne hem bir övgü hem de bir taşlama."
-The Horn Book-

Satın Almak ve İncelemek İçin: İlknokta | D&R | Okuoku Goodreads
Kategori: Genç-Yetişkin, Aşk, Gizem, Arkadaşlık
Yazar: John Green (Çeviren: Banu Talu
Üretici: Pegasus Yayınları
Liste Fiyatı: t 28,00
Sayfa Sayısı: 320 
Kendini ararken kaybolmanın ve yeni bir başlangıçla hayat ile aşkı keşfetmenin hikâyesi...

Quentin Jacobsen tüm hayatını, maceraperestliğin kitabını yazmış Margo Roth Spiegelman'ı uzaktan severek geçirmiştir. Bu yüzden Margo tıpkı bir ninja gibi giyinmiş halde penceresine tırmanıp zekice planladığı intikam savaşına onu davet edince Quentin, Margo'nun peşine düşer.

Genç kızla sabaha kadar ortalığı karıştırdıktan sonra okula giden Quentin, her zaman bilinmezlerle dolu olan Margo'nun artık tam bir gizeme dönüştüğünü keşfedecektir. Fakat kısa süre sonra ipuçları olduğunu ve bunların kendisi için bırakıldığını fark eder. Birbirinden bağımsızmış gibi görünen ipuçlarının peşinde inatla ilerlemesine rağmen Quentin, Margo'ya ne kadar yaklaşırsa, tanıdığını sandığı kızdan o kadar uzaklaştığını görecektir...

"Hem kahkaha attıracak kadar komik hem de gerçekten dokunaklı."
-Kliatt-

"Green'in kalemi hayret verici... Bir şeyin nasıl hissettirdiğini, göründüğünü, etkilediğini sayfa sayfa belgeliyor. Büyüleyici, zekice kurgulanmış ve fazlasıyla duygusal."
-School Library Journal-
Herkese merhaba *-* İlk videomu izleyen ve olumlu olumsuz yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Sizin sayenizde ikinci videoya cesaret edebilmiş durumdayım. Evet Vlog çok keyifli bir şey ama gelecek tepkilerden de korkuyor insan. Beni cesaretlendirdiğiniz için teşekkürler. Aslında bu yorumu sabah geçecektim ama dayanamadım. Bu sefer ilkinden de uzun bir video oldu ama içinde 4 kitap yorumu var o yüzden aslında çok da uzun değil gibi ^-^ Spoiler konusunda içiniz rahat olsun. Vermedim :3 İlk vlog'un aksine bu sefer kameraya daha çok bakmaya çalıştım *alkışlarbanageliyor* Görüntü kalitesi hala kötü. İlerleyen zamanlarda buna bir çare bulacağım ama şimdilik böyle. Yine hiç edit yok. Oturdum, anlattım, kapattım ve buraya yükledim. Bu işte hala çok acemiyim o yüzden hatalarımı lütfen yazın. Hatta sadece hatalarımı değil sormak istediğiniz şeyleri de yazın. Üçüncü ve diğer videolarda bu sorulara cevap vermek isterim. İzledikten sonra yorum bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz. Keyifli seyirler *-* Bu arada, Ciltli Alaska'nın Peşinde ve Kıyamet Sonrası konusunda ciddiyim :3 

5 Temmuz 2014 Cumartesi

Denise Deegan - Bu Arada | Yorum, Vlog

Satın Almak İçin: İlknokta | D&R | Okuoku Goodreads
Kategori: Genç-Yetişkin, Aşk, Romantizm
Yazar: Denise Deegan (Çeviren: Fatma Zeynep Öztürk
Üretici: Pena Yayınları
Liste Fiyatı: t 24,00
Sayfa Sayısı: 334
Alex annesinin ölümüyle birlikte aynı zamanda babasını da kaybeder. Babası kendini tamamen işine verir ve Alex'le ilgilenmeleri için insanlar tutar. Bu Alex'i deli eder. Ancak Alex'i deli eden tek kişi babası değildir. Bir de sınıf arkadaşı yakışıklı David McFadden vardır. Alex'e yardım edebilecek tek kişi oyken kılını kıpırdatmayan David McFadden artık Alex'e yardım etmeye karar verdiğinde Alex onun yardımını istemez. Artık kendini korumak için kimseye güvenmemeye karar vermiştir. Bu arada beklenmedik bir aşk kapıdadır.
Herkese merhaba *-* Bir farklılık olsun dedim ve karşınıza Vlog ile çıkmaya karar verdim. Video olayını çok uzun zamandır düşünüyordum fakat bunu yapacak cesareti bir türlü bulamıyordum. Ta ki Bu Arada ile karşılaşana kadar. Hayatımda okuduğum en kötü kitaptı. Yorum yazmaya kalksam işin içinden çıkamayacağımı anladığım an video çekmeye karar verdim. Ve işte karşınızdayım. Baştan söyleyeyim spoilerin dibine dibine vurdum hatta kitabı komple anlattım. O kadar sevemedim ki neden sevemediğimi anlatmam gerekiyordu. Yani eğer videoyu izlemek istemezseniz sizi anlarım. Ama izlerseniz çok memnun olurum. İlk videom olduğu için hatalar olacaktır elbette. Video üzerinde her hangi bir edit yapmadım. Video kalitesi de tost makinesiyle çekilmiş gibi farkındayım. Bunlar yetmezmiş gibi kameraya da bakmamışım *nihathatipoğlumodon* T_T İlk videom deyip affınıza sığınıyorum. Umarım izledikten sonra yorum bırakırsınız. Keyifli seyirler ^-^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...