16 Aralık 2013 Pazartesi

5. Gün | Konuşan Kitaplar Özel Etkinlik | J.R.R Tolkien - Hobbit | Forbes Fictional 15 2013


Konuşan Kitaplar Özel Etkinliğinin 5. gününden herkese merhaba. Nasılsınız arkadaşlar? Görüşmeyeli neler yaptınız? Aranızda Hobbit'e giden var mı? Valla ne yalan söyleyeyim ben hala bekliyorum ._. İnsan Çerkezköy gibi bir yerde yaşayınca, sinema bile büyük lüks sayılıyor. Gidilebilecek doğru düzgün bir sinema yok ki abi. Bak çok iyi hatırlıyorum en son Beyaz Melek'e gitmiştim. Onda da böyle bayağı bildiğin normal bir sandalyeye oturup, hani şu sınıflardaki projeksiyonlar olur ya işte aynı onun gibi bir aletten küçücük perdeye yansıyan filmi izleyip çıktım. Varın gerisini siz düşünün. Belki şimdi daha iyidir ama yine de çok çok iyi olduğu sanmıyorum. Bu yüzden, canım film izlemek istiyorsa ya Tekirdağ'a ya da İstanbul'a gidiyorum.

Eveet gelelim etkinliğimize *-* Bugüne kadar, kitaba ve filmlere dair çeşitli yorumlar okudunuz ve okumaya da devam edeceksiniz. Yorumların yanı sıra, Tolkien ve Hobbit temalı birbirinden güzel çalışmalar da sizlerle olacak. Gözünüz kulağınız bizimle olsun ^-^ Ben bugün sizlere Forbes'in hazırladığı, aralarında Smaug'unda bulunduğu 2013'ün En Zengin Kurgu Karakterleri'ni tanıtacağım
*Aşağıdaki bilgiler forbes.com'dan alınmış olup, arkadaşlarımın yardımları ile çevrilmiştir. Yazının aslı için Tıklayınız.

The Forbes Fictional 15 2013
Zengin insanların gün geçtikçe zenginleştiği aklınıza bile gelmezdi herhalde. Kurgusal olanların bile. Forbes her yıl kitaplar, filmler, diziler ve oyunlardaki en varlıklı kurgusal karakterlerin ne kadar zengin olduklarını gerçek değerlerle hesaplıyor. Bu defa Kurgusal 15'in toplam serveti, %3 artarak 215.8 milyar dolara ulaştı. Bu değer İrlanda'nın yerli ürünlerinden elde ettiği gelirden daha fazla.


Bu yıl listenin başında Scrooge McDuck'ı görüyoruz, milyarder kuş 65.4 milyar dolarlık altın sikkelerini Duckburg'de ki bir kasada tutuyor. Dünyanın en zengin ördeği Scrooge iş dünyasına bacak kadarken girdi, Glasgow sakinlerinin ayakkabılarını parlattı; şimdiyse dünyanın en büyük madencilik şirketlerinin sahibi. Sapına kadar cimri Scrooge hala kazandığı tek kuruşu harcamamıştır.


En zengin ikinci karakter ise 54.1 milyar dolarlık servetinin üstünde yatan ve asırlarca kendini Yalnız Dağ'a kapatan kırmızı-altın ejderha Smaug'un ta kendisi. Ama "Heybetli Smaug" Peter Jackson'ın Hobbit filmlerinde oynamayı kabul ettiğinden beri zamanını Hollywood, Chateau Marmont'da geçiriyor.


Charlisle Cullen 46 milyar dolar. Yavaş ve emin adımlarla yükkseliyor: Küçük kasaba doktoru/ölümsüz kan emici canavar 1670 yılında küçük bir meblağı biriktirerek ve birleşik faizin 343 yıllık mucizesine tanıklık ederek klasik yoldan 11 rakamlı bir servet elde etti. Alacakaranlık romanlarında ve filmlerinde rol almıştır.


Zenginler listesinden düşmeyenlerden biri de çapkın milyarder Tony Stark. Mühendislikteki dehasını daha 19'unda göstermiştir. Malesef Stark Endüstrisi'ne kazandırdığı olağan üstü icatları (Demir Adam zırhı da dahil) olay çıkartmadaki yeteneğinin yanında gölgede kalıyor. En son hobilerinden biri de Mandarin adlı teröristi halk içinde tehdit etmek ve karşılığında eline yıkık dökük bir Malibu malikanesi elde etmek. Yine de çapkın milyarderin serveti yıldan yıla arttı ve Stark Endüstrileri CEO'su Pepper Potts'un da büyük ölçüde yardımıyla 12.4 milayar dolara ulaştı.


Listenin 5. sırasını ise 11.2 milyar dolarlık serveti ile Amerika'nın medya patronu Charles Foster Kane alıyor.


6. sırada 9.2 milyar dolarla Bruce Wayne'i görüyoruz. Sekiz yaşında ailesinin ölümünü izlemiş, yirmi beş yaşında Gotham’a geri dönmüş ve talihsiz bir buluş ile aile şirketini neredeyse batırmıştı. Wayne Enterprises CEO’su Lucius Fox şirketi yeniden ayağa kaldırmıştı, fakat Bruce’un kauçuk giysilere düşkünlüğü, yer altı dövüşleri ile ilgisi, öğrenci koğuşlarındaki şüpheli aktivitesi dedikoduların odak noktası olmaya devam ediyor. Batman çizgi romanlarında ve filmlerinde yer alıyor.


Richie Rich 5.8 milyar dolar. Dünya’nın en geç yardımseveri, son olarak Bill Gates ve Warren Buffet’ye katılarak servetinin büyük bir kısmını hayır kurumlarına bağışlamaya yemin etti ve bunu yaptığı cömert bağışlarla hemen destekledi: ASPCA’ya elmaslı köpek tasmaları, robot hizmetçilere bitirme okulu gibi. Üretken bir tweeter kullanıcısı olan Richie Rich’i @poorlittlerichboy ile takip edebilirsiniz. Richie Rich çizgi romanlarında ve filmlerinde yer almıştır.


Listede bu sene tahmini serveti 2.5 milyar dolar olan Christian Grey’de dahil olmak üzere yeni yüzler belirdi. İş dünyasının bu sıradışı çocuğu başarısını çok çalışmaya, dikkat dağıtan şeylerden kaçınmaya ve uzun süreli bağlayıcı iş sözleşmeleri yapmaya bağlıyor: “En iyi elemanlarımı kendime bağlamayı severim.” Bu titiz iş bitirici adam kötü giden şirketleri alıp onları kâr eden şirketler haline getirmesiyle tanınıyor.


Tywin Lanister 1.8 milyar dolar. Batılıların gerçek güc,ü Kralın Eli. Torun Joeffrey demir tahtta oturuyor olabilir ama Tywin onu oraya koyan ve ipleri elinde tutandır. Joeffrey’in tahtan inmesinden sonra bin yıl sürecek bir hanedan planlıyor.


C. Montgomery Burns 1.5 milyar dolar. Springfield Nükleer elektrik santralinin sahibi ve işletmecisi, gelir elde etmekte engel tanımaz olmasıyla tanınıyor. Buna elektrik kullanımı arttırmak için güneş ışığını kesmek ve yerel nehre atık boşaltmak, çalışan işçileri robotla değiştirmek de dâhil. Simpsons'ta görebilirsiniz.

Listenin geri kalanı şöyle


Walden Schmidt - 1.3 Milyar Dolar


 Lara Croft -  1.3 Milyar Dolar


Mr. Monopoly - 1.2 Milyar Dolar


Lady Mary Crawley - 1.1 Milyar Dolar


Jay Gatsby - 1 Milyar Dolar

Katkılarından dlayı İthaki Yayınları'na ve hayalkahramanlari.com'a çok teşekkürler


a Rafflecopter giveaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...