28 Mayıs 2013 Salı

G.A Aiken - Dragon Actually/Ejderin Aşkı İnceleme

Kategori: Roman, Fantastik, Yetişkin, Aşk
Yazar: G.A Aiken (Çeviren: Alp Levi)
Üretici: Ephesus Yayınları
Liste Fiyatı: t 18,00
Sayfa Sayısı: 391
İnsana dönüşebilen ejderhaların tutkulu aşk oyunlarıyla alev alacaksınız.

Kalbi bir ejderhaya, şehvetiyse kibirli bir şövalyeye aitti.

Bir gün bunların bir araya gelebileceğini kim hayal edebilirdi ki?

Despot ağabeyini öldürmenin peşindeki Kanlı Annwyl, kaderin onu sürüklediği olayların ortasında aşkı ve tutkuyu keşfediyor.

Kanlı Annwyl gibi bir lakaba sahip olmak, kadın bir savaşçı için de olsa, hiç kolay değildir. Erkekler ya korkuyla titrer ya da saygıyla selam verir.

Ama arada sırada bir erkekle, Yok edici Feraghus'la konuşabildiği gibi konuşabilmeyi arzulamaktadır.

Fakat ne yazık ki Fearghus bir ejderhadır. Büyük, pullu ve ölümcül.

Fearghus'un onu savaş için eğitmek üzere ayarladığı sert, küstah şövalyeye karşı uyanan duygularından çok farklı bir şekilde, Annwyl onunla kendini güvende hisseder. Günlerini onu vahşi, kuvvetli bir arzuyla dolduran adamla dövüşerek, gecelerini ise bir köyü sadece nefesiyle yıkabilecek sihirli bir varlıkla geçirerek harcayan Annwyl, hayatın daha da garipleşemeyeceğinden emindir.

Ama yanılıyordur...
Ejderin Aşkı keyifle okundu ve bitti. Tadı damağımda kaldı valla. Gerçi tamam bak ikinci kitap çıktı, Ejder ailesini okumaya devam edeceğiz ama ben daha fazla Annwyl istiyorum. Hatun tam bir kick ass. Okumak için niye bu kadar bekledim bilmiyorum. İçinde bulunduğum ruh halimi tazeledi, pek bir iyi geldi bana.

Çok fazla konuya dalıp heyecanınızı söndürmek istemiyorum. Ama sevdiğim bir kitabı yorumlarken kendimi dizginlemem de zor olmuyor değil. Mümkün olduğunca spoiler vermemeye çalışacağım ancak olur ya ipin ucu fazla kaçarsa kusuruma bakmayın.

Ejderin Aşkı, içinde birbirinden güzel iki hikayeyi bulunduran muhteşem bir kitap. Her iki hikayeyi de çok sevmiş olmama rağmen  Annwyl ve Fearghus'un bölümü gönlümde ayrı bir yere sahip. Ha bu arada şunun altını çizmem gerekiyor. Kitap genel olarak yetişkinlere hitap etse de gençler tarafından da okunabilir ama özellikle ikinci hikayede bolca erotizm var. Kitabı almadan önce haberiniz olsun diye söylüyorum bunu. Olur ya hoşunuza gitmeyen bir tarzdır sonra sen yönlendirdin bizi demeyin. Hikaye alev alev yanıyor *-*

İlk bölüm yani Annwyl ve Fearghus'un hikayesi; Annwyl'in, abisinin askerleri tarafından öldürülmek üzereyken Fearghus tarafından kurtarılmasıyla başlıyor. Bir insanın hayatını kurtarmak, onlarla yan yana olmaya bile katlanamayan Fearghus için büyük bir olay. Ama bu kızda farklı bir şeyler var. Annwyl onu kendine çekiyor. Annwyl apayrı bir alem. Kral olan abisinden nefret ediyor. Bu hayattaki en büyük dileği onu ölü görmek desem yalan olmaz. Zamanında abisinden çok çekmiş. Yani nefret etmek için haklı sebepleri var. Abisi birçok konuda Annwyl'den yararlanmak istese de, Annwyl bir şekilde kendisini kurtarmış. Sert bir kadın, hatta çoğu erkekten daha erkek. Abisinin krallığını devirmek için topladığı ve yönettiği büyük bir ordusu var. İnsanlar onunla birlikte savaşmak için can atıyor. E o kadar iyi madem ne oldu da böyle ölümün eşiğine geldi derseniz onu da okuyun ve görün.

Fearghus tarafından kurtarıldıktan sonra Annwyl için hayat bir daha eskisi gibi olmuyor. Aslına bakarsan Annwyl'in içinde bulunduğu iyileşme dönemi, ikisi de çok değiştiriyor. Farkında olmasalar da birbirlerini iyileştirmeye başlıyorlar. Kendini yalnızlığa hapsetmiş, türünden ve ailesinde uzakta durmayı seçen Fearghus için yeni bir ses, yeni bir soluk, yeni bir heyecan; Annwyl içinse dostluk, vefa ve en önemlisi güven getiriyor. Biri ejderha biri insan ama aslında birbirlerinden hiç farkları yok, ikiside aynı şeyin özlemini çekiyorlar. Kitabı okurken, Annwyl'in tavırları ve Fearghus'la olan diyalogları size kahkahalar attıracak. Fearghus ile Annwyl'in aralarında oluşan o saf sevgiyi çok seveceksiniz. Ayrıca Annwyl'in, abisiyle olan savaşı için kendisini güçlendirmeye başladığı yerleri ve ona eğitim veren gizemli şövalye ile geçen bölümleri okurken nefesiniz kesilecek.

İkinci bölümde geçmişe gidiyoruz. Fearghus'un annesiyle ve babasının nasıl tanıştığına ve birlikte olduklarına şahit oluyoruz. İlk bölümde Kraliçe olarak karşımıza çıkan Rhiannon bu bölümde henüz bir prenses. Rhiannon, annesinin aksine bir beyaz ejder yani ondan çok daha güçlü. Bu da demek oluyor ki taht için en büyük rakip o. Beyaz ejderler büyü konusunda çok yetenekliler ancak Rhiannon bir istisna olarak sönük kalmış. Annesinden nefret ediyor. Rhiannon annesinden nefret ediyorda Kraliçe de kızını çok seviyor değil. Onu ortadan kaldırmak için sinsi sinsi planlar yapıyor. Rhiannon'u sahiplenmesi için yani evlendirmek amacıyla Bercelak'ı seçmesi de işte bu yüzden. Kraliçenin bilmediği şeyse evcil hayvanı olarak gördüğü Bercelak'ın, Rhiannon'a deliler gibi aşık olduğu. Annesinin yaptığı bir büyü sonucunda insan bedenine hapsedilen Rhiannon'la onu kurtarmak ve eşi olarak kabul etmesini sağlamaya çalışan Bercelak'ın hikayesi kısa ama akılda kalan türden. Annwyl ve Fearghus'un bölümünde olduğu gibi eğlenceli ve kahkaha attıran bir aşk yerine daha yoğun, daha sert, daha erotik bir birliktelik var. 

Dediğim gibi her iki hikayeyi de ayrı ayrı çok sevdim. Yazarın dilini küfürlü yada erotik bulanlar olabilir. Ancak sert karakterlerden bahsediyor ve seviyorsak, karşılaşılan bu ağzı bozuk üslup okuyucuyu şaşırtmamalı. O karakterler kibar kibar konuşsa bu etkiyi yaratamaz. Hikayelerin erotik unsurlar içerdiği de doğru. Ama zaten bu kitap genç-yetişkin değil yetişkin kitabı. Benim tavsiyem hiç vakit kaybetmeyin. Hazır ikinci kitapta raflarda yerini almış, üçüncü kitabın çok yakında çıkacağı müjdelenmişken, siz iyisimi en yakın kitapçıya gidin ve Ejderin Aşkı'nı edinin.   Veda etmeden önce, incelemem için bana kitabın bir kopyasını yollayan Ephesus Yayınları ailesine çok teşekkür ederim.

2 yorum:

  1. Ejderin Aşkı'nı baya beklentiyle almıştım ama istediğimi bulamadım. Çeviriden midir bilmiyorum dili bana kaba geldi, kullanılan kelimeler falan. o.o

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilini kaba bulan birkaç arkadaşım daha var. İşin aslı ben o kaba tavrı sevdim :D tabi bu zevk meselesi herkes farklı düşünebilir. Bakalım ikinci kitaptaki üslup nasıl :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...