10 Mayıs 2013 Cuma

Delidolu'dan Bir Başka Faust - Daniel & Dina Nayeri


Yayın hayatına başladığı günden bu yana yakından takip ettiğim ve hem kitap seçimleri hem de okuyucularıyla olan içten iletişimleri sebebiyle bende apayrı bir yere sahip olan Delidolu, yepyeni bir seri ile karşımızda. Daniel ve Dina Nayeri kardeşlerin birlikte yarattığı Another serisi, zaten hepimizin yakından tanıdığımız hikayelerin günümüz uyarlamaları. Serinin ilk kitabı Bir Başka Faust. Onu, Bir Başka Pan ve Bir Başka Jekyll/Bir Başka Hyde takip ediyor.


Bir Başka Faust (Another #1)
Idefix | Goodreads 
Kategori: Roman, Genç-Yetişkin, Paranormal, Fantastik 
Yazar: Daniel & Dina Nayeri (Çeviren: Kenan Şahin)
Üretici: Delidolu
Liste Fiyatı: t 22,00
Sayfa Sayısı: 408
Ön Sipariş: 13.05.2013
Klasik bir edebiyat eserinden çağdaş bir başyapıt yaratmak…

Daniel ve Dina Nayeri kardeşlerin, yayımlandığı her ülkede büyük yankı uyandıran “Bir Başka” serisi, dünya edebiyatına mal olmuş klasik eserlerin modern çağa uyarlanarak yeniden yorumlanmasından doğan sıra dışı bir edebiyat projesi. Bu projenin ilk meyvesi ise Goethe’nin ölümsüz eseri "Faust"tan esinlenerek kaleme alınmış "Bir Başka Faust".

"Bir Başka Faust", şeytanla bahse giren insanoğlunun zaaflarını, hırslarını, sırlarını ve sınırlarını gözler önüne seren esrarengiz bir kurguyla buluşturuyor okurlarını.

“Yetenekli” çocukların hayatlarını cehenneme çeviren Marlowe Okulu’na hoş geldiniz!
Aynı gece, dört ayrı şehirde, dört çocuk ortadan kaybolur. Aradan yıllar geçse de onları ne gören olur ne de onlardan bir haber alan… Ta ki bu seçilmiş çocuklar genç, tuhaf ve bir o kadar güzel bir kadın olan Madam Vileroy ile birlikte New York’taki özel bir partide ortaya çıkana kadar. Madam Vileroy’un “Faust”lar olarak adlandırdığı bu gençlerin insanüstü yetenekleri ve gizemli yaşam öyküleri, yeni kaydoldukları Marlowe Okulu’na, onlardan önce ulaşmayı başarmıştır.

Madam Vileroy tarafından bu gençlere bahşedilen yetenekler, onların Marlowe’da kısa sürede sivrilmelerine sebep olur. Hile yapmak, çalmak, yalan söylemek ve zaman-mekan kavramlarıyla oynamak gibi konularda özel meziyetleri olan bu gençlerin yapamayacakları şey yoktur. Ancak, Madam Vileroy’un sunduğu bu özel güçlerin gittikçe karanlıklaşmaya başlayıp daha karmaşık bir hal almasıyla işlerin rengi değişir. Amaçlarına ulaşmak için şeytanla pazarlığa oturmuş lanetli bedenlerin açığa çıkardığı bazı şok edici sırlar, affedilmesi güç günahlardan bile daha korkutucudur.

İnsanların ruhunu mesken tutan yüzyıllık bir dilemma, yepyeni bir anlatım biçimi ile günümüz dünyasına taşınarak, ürpertici bir okuma deneyimi sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...