24 Mart 2013 Pazar

Kelly Keaton - Darkness Becomes Her/Karanlığın Kızı İncelemesi

Karanlığın Kızı (Gods & Monsters #1)
D&RGoodreads
Kategori: Roman, Fantastik, Genç-Yetişkin
Yazar: Kelly Keaton (Çeviren: Melis Özben
Üretici: DEX
Liste Fiyatı: t 15,00
Sayfa Sayısı: 240
Ari, yalnızlık ve kaybolmuşluk duygusunun önüne geçemiyor bir türlü. Buz mavisi gözleri ve asla değiştiremediği ya da kazıyıp atamadığı gümüş renkli, uzun, gür saçlarıyla hep dikkat çekiyor. Bakıcı ailelerin yanında geçen çocukluğunun ardından, nereden geldiğini ve kim olduğunu bulma isteğine karşı gelemiyor.
Sorularına yanıt aramak için çıktığı yolculukta ona ışık tutan, uzun zaman önce ölmüş annesinden kalan bir mesaj: Kaç! Ari, birilerinin ya da bir şeylerin ona çok yaklaştığını hissediyor. Ama kimden kaçtığını ya da neyin onu takip ettiğini bilmeden kendini koruyabilmesi çok zor.
Bildiği tek bir şey var: Doğum yeri New 2ye dönmesi gerektiği. Kasırgaların vurduğu New Orleansın yeniden kurulmuş hali olan New 2nin yönetimi dokuz ailenin elinde. Burası öyle sıra dışı ki Arinin hiçbir farklılığı tuhaf kaçmıyor. Ama karşılaştığı her canlı -ne kadar ölümcül ve ürkütücü olursa olsun- ondan korkuyor.
Ari yanıtı bulana kadar durmayacak. Ama bazı gerçeklerin ortaya çıkması da bir o kadar korkunç ve tehlikeli...
Fantastik kurguda dünyalar birbirine giriyor! Şimşek Hırsızı ve Alacakaranlık severler, Karanlığın Kızında karşılaşacakları birbirinden çekici karakterlerle bambaşka bir dünyaya adım atacak ve bu dünyayı çok sevecekler. 
Karanlığın Kızı keyifle okundu ve bitti. Mitoloji ve doğaüstü severleri ortak bir noktada buluşturan harika bir kitap olmuş. Bazı şeyler kafama takılsa da sıkılmadan okuyacağınız, temposu yüksek bir macera.

Ana karakterimiz olan Ari, farklı olduğunun farkında ama normal olmayı dileyen 17 yaşında genç bir kız. 4 yaşında annesinden ayrılıyor ve bundan sonra hayatı bakıcı aileler arasında geçiyor. Son ve en iyi ailesi olan çift alışılmadık bir meslek grubuna dahil. Bu yüzden Ari'ye kendini savunabilmesi için gerekli olan her şeyi - silah kullanmak dahil- öğretiyorlar. 

Kitap, Ari'nin annesinin yaşamının sona erdiği akıl hastanesinde başlıyor. Uzun zamandır neden terk edildiğini öğrenmeye çalışan Ari, sonunda tam istediği cevaba kavuşacakken annesinin intihar ettiğini öğrenerek daha fazla soruya boğuluyor. Hastanedeki doktorun açıklamalarından sonra benim gibi mitolojiyle haşır-neşir olanlar kadının neden intihar ettiğini ve Ari üstündeki lanetin ne olduğunu anlayacaktır. Ama bu kitaptan tat almanıza bir engel mi ? Hayır. Çünkü çözülmesi gereken daha bir çok sır var *-* Annesinden geri kalan küçük bir kutu ve kaçmasını tembihleyen mektupla kalakalan Ari ya kaçacaktır yada gizemi çözmek ve laneti bozmak için doğduğu şehir olan New 2'ye gidecektir. Biraz teşvikle - iri kıyım bir adamın öldüresiye saldırısı sonucunda - New 2'ye gitmeyi seçer. New 2, kasırgaların vurduğu New Orleans'ın yeniden kurulmuş hali. Olaylar ilerledikçe kasırgaların sebebini de çözüyorsunuz ama size şimdilik söyleyebileceğim şeyler: New 2'nin 9 büyük ailenin -Novem- birleşerek satın alıp yönettiği, bu 9 aileye mensup kişilerin ve zenginlerin rahat bir yaşam sürüp geri kalanların temel ihtiyaçlarının karşılandığı bir yer. Dışarıda yaşayan insanlar New 2'yi paranormal deneyimler yaşamak ve Mardi Gras şenliklerine katılmak için ziyaret ediyorlar. 

Ari, şehre gitmenin bir yolunu bulup kalacak yeri de ayarladığında geriye laneti çözmek için araştırmalara başlamak kalıyor. Kalacak yer demişken onu New 2'ye getiren ve odasını kiralayan Crank'a el sallayın :) Crank, dışarıya göre garip fakat New 2'ye göre sıradan bir kız. Tamam 12 yaşında olması, okula gitmek yerine posta dağıtımında çalışıyor olması farklı olsada unutmayın burası New 2. Ayrıca birlikte yaşadığı kendisi gibi kimsesiz arkadaşlarının -Violet(maskelerini, George'unu kısaca bu kıza dair her şeyi çok seveceksiniz), Dub(alevler içindeki çocuk), Henri ve Sebastian- yanında oldukça normal kalıyor. Ari, eve yerleştikten sonra anlıyoruz ki Novem için çalışan herkes ondan haberdar ve her yerde Ari'yi arıyorlar. Burada karşımıza şu soru çıkıyor Novem'in amacı onu korumak mı yoksa şu teşviki sağlayan iri kıyım adamı üstüne yollayan kişiler bizzat Novem mi? İlerleyen bölümlerde bütün bu soruların cevabını ve daha fazlasını öğreniyoruz. Olaylar gerçekten çok karışık. Evet en baştada dediğim gibi mitolojiye yatkınsanız birçok sorunun cevabını daha açıklanmadan öğreniyorsunuz ama olayların gidişatı ve aradaki o ince ayrıntılar sizi okumaya ve merak etmeye sürüklüyor. Soruların cevabını verirken yeni sorular sormanızı sağlıyor ve ileriki kitaplarda cevaplanmak üzere sizi bekletiyor. Neyse ki ben çok fazla beklemeyeceğim ikinci kitap için yapmam gereken tek şey kapağını kaldırmak ve kendimi New 2 sokaklarına bırakmak.


Kafama takılan şeyler olduğunu söylemiştim hatırlarsanız. Bunlardan bir tanesi ve en bariz olanı karakterlerin çok kısa zaman içinde sanki yılların arkadaşlığını yaşamışlar da birbirlerinden büyük beklentileri varmış gibi davranmaları oldu. Ari ile Sebastian birlikteliği olması beklenen ama sanki araya da bunu karıştıralım aşksız Genç-Yetişkin kitabı olur mu be tarzında başladı. Sonrasında  bu ilişkiyi sevdim mi? Kesinlikle. Yazarın mekanları betimlemesine ayrı bir hayran kaldım. New Orleans sokaklarını öyle güzel anlatmış ki onlarla birlikte o sokaklarda dolaşıp, Mardi Gras şenliğini ön sıralardan izlemişim gibi oldu. Sizde şehrin sokaklarında bize katılmak için en yakın kitapçıdan Karanlığın Kızı'nı edinin. Pişman olmayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...