1 Şubat 2013 Cuma

Şubat 2013 Kitapları

                           Türkiye'de Merakla Beklenen Şubat Kitapları


Cam Şato (Thorne of Glass #1)
Kategori: Paranormal, Fantastik, Genç-Yetişkin
Yazar: Sarah J. Maas (Çeviren: Deniz Başkaya)
Üretici: DEX
Liste Fiyatıt 22,00
Sayfa Sayısı: 452

Ön Sipariş: 7 Şubat 2013
Karsınızda Suikastçılar Kraliçesi Celaena Sardothien. Celaena ömür boyu hapse mahkûm edilmişti. Oysa o, eğitimli bir suikastçıydı, benzerlerinin en iyisiydi ama bir hata yapmış ve yakalanmıştı.

Genç yüzbaşı Westfall ona bir teklifle geldi. Celaena, kraliyetin en yetenekli savasçıları ve suikastçılarıyla katılacağı ölümüne bir yarışmada veliaht Prens Dorian’ı temsil edecek.

Yarışmayı kazanırsa kralı korumaya ve sonrasında özgür bırakılmaya hak kazanacak. Ama önce bir biri ardına ortaya çıkan cinayetlerin katilini bulmalı ve hayal bile edemeyeceği bir geleceğe hazırlanmalı.
Kategori: Paranormal, Fantastik, Genç-Yetişkin
Yazar: Samantha Young (Çeviren: Gülfem Çırak)
Üretici: Martı Yayınları
Liste Fiyatıt 15,00
Sayfa Sayısı: 304
Ön Sipariş: 4 Şubat 2013

Tek isteği kurtulmaktır… Fakat kurtuluşa giden yol hiç kolay değildir!


Annesinin soyunu araştırmak için İskoçya’ya giden Eden, kısa süre içinde kendini karmaşık işlerin içinde, İskoç Savaşçı Neithler’in dünyasında bulur. Burası bazılarının kollarını açarak onu karşıladığı, bazılarının ise ona komplo kurduğu bir dünyadır; Eden’a aşkın, arkadaşlığın ve savaşçı olmanın ne anlama geldiğini öğretecek bir dünya…

Bir gün, sonsuza dek kurtulduğunu sandığı adam yeniden ortaya çıkınca Eden’ın hayatı allak bullak olur, çünkü herkesten çok sevdiği kişi büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Eden bu kişi için önemli bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.

Sır Perdesi Aralanıyor - Kızıl Dosya
Kategori: Polisiye, Suç, Dedektif
Yazar: Arthur Conan Doyle (Çeviren: Sakıp Murat Yalçın)
Üretici: Martı Yayınları
Liste Fiyatıt 10,00
Sayfa Sayısı: 192
Keskin zekası, kendine özgü yöntemleri ve dikkatleri üzerine çeken karizmasıyla unutulmaz kahramanlar listesinde sağlam bir yer edinen ünlü dedektif Sherlock Holmes’un hem okurla hem de en yakın arkadaşı Dr. Watson’la ilk tanıştığı roman oluşu, bu kitabı ayrıcalıklı kılıyor.

Yayınevimiz tarafından yayımlanan, 5 kitap ve toplam 56 hikayenin yer aldığı seri dışında; her birinde ayrı bir maceranın anlatıldığı 4 kitaplık yeni serinin “ilk” romanı Kızıl Dosya’ yı polisiye severlerin beğenisine sunuyoruz.




Kategori: Roman, Tarihi
Yazar: Stoyana Magdeliniç (Çeviren: Saffet Atalay)
Üretici: Arunas Yayınları
Liste Fiyatıt 19,00
Sayfa Sayısı: 488
Ön Sipariş: 4 Şubat 2013
Olivera Despina’nın bir papaza yazdırdığı anılarının günümüze kadar ulaşmasıyla oluşan ender bir kaynak...

Olivera’nın gözlerinden Osmanlı haremine, Yıldırım Beyazıt’a ve tarihe şahitlik edin. Saray entrikaları, yalanlar, tutsaklıklar, kaçışlar, aşklar, ihanetler ve çok daha fazlası…

Büyük ve kanlı bir savaşın ardından, aşk-ı derûn...

Bir yanda yedi cihana hükmedecek bir imparatorluğun temellerini atan ve Kosova Savaşı’nda babasını kaybeden Yıldırım Beyazıt Han; diğer yanda babasını ve ülkesini aynı savaşta Osmanlılara karşı kaybetmesine rağmen Osmanlı Sarayına gitmeye mecbur bırakılan Olivera Despina.

Hürrem Sultan, Mihrimah Sultan, Nur Banu Sultan, Safiye Sultan, Kösem Sultan ve daha nicesi… Onlar tarih boyunca konuşuldu ve konuşulmaya devam edecek... Ama Osmanlı tarihinde öyle bir kadın vardı ki, onu çok az kişi konuştu: Yıldırım Beyazıt’ın aşkı Mileva Olivera Despina.

Hırsın, gücün ve iktidar mücadelesinin ihanetle sonuçlandığı bir savaş…

Bir yanda, acımasızlığı ve gücü ile nam salmış, Türkistan ve İran’da güçlü bir devlet kuran, Anadolu üzerinde hak iddia eden Timur, diğer yanda Anadolu’da hâkimiyet kurmaya çalışan, büyük cesareti ile ünlenen, çabukluğu ve hızı sayesinde “Yıldırım” unvanını alan dördüncü Osmanlı Padişahı Beyazıt.

Tarihin arka sayfalarında kalmış bir hikâye…
 
Eve Dönüş
Kategori: Roman, Bilim-Kurgu, Fantastik
Yazar: Ray Bradbury (Çeviren: Elif Ersavcı)
Üretici: İtkahi Yayınları
Liste Fiyatı: t 19,00
Sayfa Sayısı: 56
Bu hikâyeyi yazdığında yirmili yaşlarındadır Bradbury, ancak alışıldık kalıpların dışına çıkan çizgisini çoktan oluşturmaya başlamıştır. Şiirsel bir dille yazılan bu özgün hortlak hikâyesi sıradan insanı anlatır aslında. Eve Dönüş Bradburynin kendi çocukluğundan izler taşır. Kendisini sevgi dolu bir ailenin içinde bile uyumsuz, yabancı ve sıradışı hissettiği bir dönemin yansımasıdır belki de

Ray Bradburynin kısa hikâyesi Eve Dönüş, ilk olarak 1946 yılında Mademoiselle dergisinde yayımlandığından beri kelimenin tam anlamıyla bir Cadılar Bayramı klasiği olmuştur. Bradburynin kendi çocukluğundan izler taşıyan bu hikâye, Cadılar Bayramı arifesinde bir araya gelen devasa bir hortlak ailesinin onlara hiç benzemeyen çocuğunun öyküsüdür.
Tıp Bu Değil 2
Kategori: Genel
Yazar: İlknur Arslanoğlu
Üretici: İtkahi Yayınları
Liste Fiyatı: t 30,00
Sayfa Sayısı: 432

Ön Sipariş: 7 Şubat 2013

İlk Tıp Bu Değil kitabı Türkiyede sağlığa ve tıbba bakış açısını değiştirdi. Elinizdeki ikinci kitaptan sonra da artık hiç kimse insan için, toplum sağlığı için apaçık zararlı anlayışlarını, politikalarını eskisi gibi rahat savunamayacak. Çok önemli bir konu diyoruz; konu insan hayatıdır, ötesi var mı? Bu kitaba kimse ilgisiz kalamadı, kalamayacak. İnsana hizmet mi, toplum yararı mı diyorlar; aynı zamanda her kanattan tüm görüşler için bir samimiyet testi Tıp Bu Değil çalışması
Kategori: Roman, Klasik
Yazar: Lev Tolstoy (Çeviren: Zeynep Yeşiltuna)
Üretici: Martı Yayınları
Liste Fiyatı: t 25,00
Sayfa Sayısı: 944
Ön Sipariş: 7 Şubat 2013
Anna Karenina herkesin imrendiği bir hayata sahiptir; aristokrat bir çevreye mensup asil ve güzel bir kadın olmasının yanı sıra yüksek mertebede görevli zengin bir eşi ve taparcasına sevdiği bir oğlu vardır. Tüm bunlar dışarıdan bakıldığında kusursuz bir hayatı resmetse de, sevgisiz ve sıradan evlilik yaşantısı Anna Kareninanın yüreğinde büyük bir boşluk yaratır. Çünkü o aşka susamış, eksik bir kadındır. Ta ki yakışıklı subay Kont Vronskiyle tanışana kadar

Aşkın karşı konulmaz gücüne direnen Anna Karenina, sonunda kendini onun büyülü ve bir o kadar da tehlikeli kollarına atar. Fakat bu sıra dışı ilişki Annayı her geçen gün büyük bir çıkmaza, dolayısıyla yıkıma doğru sürükleyecektir.

Tolstoyun arka planda Rus sosyetesindeki ikiyüzlülüğün resmedildiği bu trajik aşk, kader ve öz yıkım hikâyesi, aynı zamanda büyük bir gerçekçilikle işlenmiş insan hayatının zengin bir portresini sunmaktadır. Anna Karenina, birçok yazar ve edebiyat eleştirmeni tarafından tüm zamanların en iyi romanı olarak belirtilen önemli bir yapıttır.
The Selection - Kiera Cass
2012'nin en çok konuşulan kitaplarından biri olan The Selection, DEX etiketiyle 14 Şubat Sevgililer Günü'nde raflardaki yerini alıyor.
 The Perks of Being a Wallflower - Stephen Chbosky
Film uyarlamasıda bulunan The Perks of Being a Wallflower Şubat ayında Feniks Yayınları'ndan çıkacak kitaplardan.
Matched - Ally Condie
Kitap Hayvanı'nından aldığımız haberlere göre Ally Condie'nin Matched adlı Genç-Yetişkin romanı Şubat ayında Eşleşme adıyla Delidolu Yayınları'ndan çıkıyor
 Güller ve Dikenler - Theodora Goss
Bu dünyadaki tüm talihsiz aşklara ithaf edilen Güller ve Dikenler, Artemis Yayınevi etiketiyle Şubat ayı içinde bizimle buluşacak kitaplardan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...